Aperitiv cu gulie și fasole boabe

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
3 linguri ulei de măsline extravirgin
2 linguri oțet (de preferat oțet balsamic)
1/4 linguriță sare și piper proaspăt măcinat
1 cutie (250 g) fasole boabe albă
50 g șuncă de Praga
2 căței de usturoi
1/4 lingură de boia de ardei iute
1/2 cană de vin alb, sec
200 g gulie
1/2 baghetă tăiată în felii subțiri
Pregătești așa:
Amesteci 2 linguri de ulei cu oțetul, sare și piper. Adaugi apoi boabele de fasole, fierte în prealabil și scurse de lichid.
Iei o tigaie mare și așezi într-un singur strat feliile de șuncă tăiate foarte subțire. Le lași să se călească puțin, până când devin aurii, aproximativ 5 minute. Nu ai nevoie de ulei pentru că se va scurge grăsimea din felii. Când sunt gata, le lași puțin pe un șervețel să se scurgă.
Adaugi uleiul rămas, usturoiul și boiaua de ardei în tigaie, lași amestecul așa timp de 1 minut, apoi adaugi vinul și gulia tăiată foarte mărunt, la fel și frunzele ei. Acoperi și amesteci din când în când (trebuie să fie totul moale).
Pui apoi boabele de fasole și condimentezi cu sare și piper, după gust. Întinzi amestecul pe feliile de pâine și le stropești cu puțin ulei.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă trimisă de Alina Beatrice Dascălu, Iași

Intră aici și încearcă rețeta, nu vei regreta!

Add Comment