Aperitiv cu ardei și hrișcă

Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Îți trebuie:

4 ardei grași diferit colorați
150 g hrișcă integrală
2 linguri ulei de măsline
condiment din legume uscate
300 g conopidă
1 vârf de cuțit de turmeric
câteva frunzulițe de verdeață pentru decor

Pregătești așa:

  1. În 450 ml apă încălzită, dizolvi o linguriță condiment din legume uscate și torni apa peste boabele de hrișcă, aflate într-un bol. Acoperi vasul, iar după ce apa s-a răcit, păstrezi vasul în frigider de seara până dimineața, timp în care boabele de hrișcă se vor umfla.
    2. Desfaci conopida în buchețele; le speli și le fierbi în apă în care ai pus un vârf de cuțit de Belșug de legume cu verdeață. După 10 minute, scurgi conopida, păstrezi pentru decor câteva buchețele, iar restul o mixezi în blender împreună cu turmericul și uleiul de măsline, până obții o pastă fină pe care o amesteci împreună cu hrișca scursă.
    3. Tai ardeii în jumătate, pe lungime și îi cureți. Umpli jumătățile de ardei cu amestecul de hrișcă și decorezi cu frunze de verdeață și cu buchețele de conopidă.

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Dacă vrei să știi mai multe despre hrișcă, intră aici. Vrei o altă rețetă cu hrișcă? Intră aici. 

Add Comment