Aperitiv cu spanac și cremă de brânză

Aperitiv cu spanac și cremă de brânză este o rețetă ușor de pregătit, folosind ingrediente delicioase și având un aspect deosebit.
Frunzele tinere de spanac, spălate delicat, fără să fie strivite, pot fi păstrate proaspete, pentru salată, cel mult o săptămână, în caserole căptușite cu șervete absorbante ușor umezite, în frigider. Caserolele nu trebuie să fie prea adânci, astfel încât frunzele să fie așezate pe cel mult 3-4 straturi. Dacă vrei să congelezi frunze de spanac, spală-le în mai multe ape și opărește-le timp de 1 minut, apoi scurge-le și trece-le rapid prin jet de apă rece. Taie frunzele fâșii, apoi ambalează câte o porție în pungi de plastic groase, pentru congelator.

aperitiv

Foto: Aperitiv cu spanac și cremă de brânză – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
6 ouă
6 linguri ulei
3 linguri smântână
6 linguri făină
1 plic praf de copt
6 linguri spanac congelat
sare
Îți trebuie pentru cremă:
250 g cremă de brânză proaspătă
100 g feta
3 linguri smântână
1 borcan ciuperci tăiate felii
1 legătură mărar
1 plic gelatină
maioneză și ketchup pentru decor
sare
piper
Pregătești blatul așa:
Călești puțin spanacul congelat, cu 1 lingură de ulei, astfel încât să se decongeleze și să scadă. Freci gălbenușurile cu uleiul. Adaugi spanacul răcit, smântâna și făina cernută împreună cu praful de copt, iar la final albușurile bătute spumă cu puțină sare. Torni compoziția într-o tavă de 30×40 cm, tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Coci blatul 10-15 minute la foc mediu, până când se încheagă compoziția și se rumenește ușor pe margine, desprinzându-se. După ce se răcește, îl tai în 3 bucăți egale.
Pregătești crema așa:
Hidratezi gelatina în 50 ml apă rece. După 10 minute, o topești la bain-marie. Amesteci crema de brânză cu brânza feta zdrobită, smântâna, mărarul fin tocat, gelatina călduță, ciupercile tăiate, sare și piper după gust. După ce ai păstrat crema 5-10 minute la rece, umpli blaturile, presându-le ușor. Învelești aperitivul în folie alimentară și îl porționezi după ce a stat în frigider 2-3 ore. Este aspectuos și ușor de pregătit.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița

Încearcă și rețetele de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!