Aperitiv Biscotti

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g făină albă
250 g zahăr
250 g migdale prăjite și mărunțite
125 g nuci prăjite și tăiate cu cuțitul
125 g rahat tăiat cubulețe
60 g unt
2 ouă
1 lingură lapte
1 linguriță esență de vanilie
1/2 pachet praf de copt
Pregătești așa:
Faci un amestec din făină, praf de copt și zahăr, peste care adaugi untul moale tăiat cuburi și omogenizezi bine. Separat, bați ouăle și le amesteci cu esența de vanilie și laptele, apoi torni amestecul peste compoziția de unt. Presari migdalele, nucile și rahatul. Amesteci bine, după care aluatul obținut îl împarți în două bucăți și îl modelezi sub formă de rulouri. Așezi rulourile într-o tavă și le dai la cuptor pentru 30 de minute.
Le scoți și le lași la răcit în jur de 10 minute, apoi le tai felii și le dai iar la cuptor. Le mai lași în cuptor 5-10 minute. Lași biscuiții la răcit și îi așezi apoi într-o caserolă de plastic. Servești biscotti înmuiați în vin, ceai sau cafea sau la micul dejun, în funcție de preferințele fiecăruia.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Intră aici și vei găsi rețeta unor delicioși biscuiți.

Add Comment