Aloo Paratha -preparat indian

foto: Mihai Nicolae

Aloo Paratha -– preparat indian din 2 lipii cu umpluturi diferite,
în cazul în care folosești cartofi fierți –

Rețetă de Monica Antoniciuc, Galați

Preț: 10 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 35 minute

Îți trebuie pentru lipie: 250-300 g făină integrală sau amestec, 1 ceașcă apă călduță, 1 praf de sare, 1 vârf cuțit de drojdie uscată, sau puțină drojdie proaspătă (cât o alună)

Îți trebuie pentru umplutură: 3-4 cartofi fierți, ceapă verde, usturoi verde, semințe de chimen prăjite, sare, piper, chili sau un ardei iute, coriandru, după gust, ulei de măsline

Pregătești aluatul așa: Amesteci ingredientele și faci un aluat pe care îl lași la crescut, acoperit cu un vas cald. Pregătești umplutura așa: Fierbi cartofii și îi pasezi cât sunt calzi. Tragi la tigaie, în puțin ulei de măsline, ceapa și usturoiul și le adaugi peste pasta de cartofi.Condimentezi după gust. Întinzi din aluat rondele pe care pui umplutura și acoperi cu altele. Presari făina și presezi ușor cu un sucitor. Coci lipiile la grill sau în tigaie cu un strop de ulei, pe ambele fețe. Alt mod de preparare: întinzi un cerc din aluat peste umplutură (cu lingura) și aduni marginile. Presari un praf de făină și presezi ușurel cu degetele, până obții forma și mărimea dorită. Coci în tigaia ușor unsă.

Add Comment