Aperitiv (musaca) cu carne de mici

Aperitiv (musaca) cu carne de mici este un preparat mai altfel, pentru care vom folosi carne de mici. După cum spune și denumirea rețetei este un aperitiv, o musaca mai puțin cunoscută.

Povestea micului a început în Bucureşti, în urmă cu mai bine de un secol, atunci când un bucătar iscusit din Capitală, Iordache Ionescu, le pregătea clienţilor săi mai multe preparate la grătar. Într-o zi, cârciumarul muncea de zor la cârnaţii pregătiţi la grătar, dar maţele în care învelea carnea tocată s-au terminat. a luat o bucată din „aluatul cârnatului“ şi a pus-o pe grătar fără niciun fel de maţ. Primul care a gustat invenţia cârciumarului a rămas impresionat de gustul „mititelui“, iar noul produs s-a transformat în vedeta localului din centrul oraşului.

aperitiv

Foto: Aperitiv (musaca) cu carne de mici – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:

4 cartofi

1/2 kg carne mici

1 foaie de plăcintă

2 linguri pastă de tomate

2 linguri ulei

1 pliculeț semințe de susan

Pregătești așa:

Cureți cartofii și îi tai rondele pe lateral. Amesteci carnea de mici cu o legătură de pătrunjel tocat mărunt, o lingură mărar tocat mărunt și presari sare, piper și alte condimente. Ungi 2 tăvi de cozonac cu ulei, le tapetezi cu făină, așezi mijlocul foii de plăcintă pe fundul tăvii, pui un rând de rondele de cartofi, apoi un rând din jumătate din carnea de mici. Mai pui o lingură de pastă de tomate peste carnea de mici, iar deasupra, încă un rând din rondele de cartofi. Acoperi totul cu capetele foii de plăcintă. Presari pe deasupra un pic de susan. Pui totul la copt în cuptorul încins în prealabil și lași musacaua să se rumenească.

Poți servi preparatul cald sau rece. Musacaua merge foarte bine alături de un pahar cu bere sau de vin. Se pregătește ușor și este sățioasă. Carnea pentru mici îi va da un gust deosebit și va fi apreciată de întreaga familie.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute

Rețetă de Gheorghe Grosu, Roman, jud. Neamț

Încearcă rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!