Aperitiv din fructe și cremă

Aperitiv din fructe și cremă. Acest aperitiv, acest desert poate fi preparat în orice anotimp, folosind fructele de sezon sau ce fructe găsim în magazine. Nu este greu de preparat, are un gust deosebit și în mod sigur cei mici vor fi fericiți.
Vom afla mai jos câte ceva despre pomelo, fruct pe care îl vom folosi la prepararea desertului.
Pomelo este unul din cele 4 fructe citrice originare, celelalte trei fiind reprezentate de citron, mandarin și papeda. Portocala, grapefruitul, minola, precum și alte variații sunt, în realitate, hibrizi rezultați în urma încrucișărilor dintre aceste 4 specii principale. Acesta crește, de regulă în zonele cu clima tropicală și subtropicală Pomelo este cultivat intens în sudul Chinei și al Thailandei. Principalii cultivatori și exportatori de pomelo sunt: China (3.8 milioane tone), SUA (1,58 milioane tone), Mexic (0.41 milioane tone), Thailanda (0.32 milioane tone) și Africa de Sud (0,30 milioane tone). Pomelo conține următoarele vitamine: C, thiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6 și următoarele minerale: potasiu, fosfor, cupru, fier, magneziu, mangan și zinc.

aperitiv

Foto: Aperitiv din fructe și cremă – Arhivă City Publishing SRL

Îţi trebuie:
1 ananas
4 kiwi
4 banane
600 g căpșuni
1 pomelo
Îți trebuie pentru cremă:
2 gălbenușuri
80 g zahăr
20 g făină
4 dl lapte
2 dl frișcă
1/2 pahar brandy
Pregătești așa:
Mixezi gălbenușurile cu zahărul și adaugi puțin câte puțin făina și laptele. Pui pe foc și amesteci încontinuu, până începe să dea în fierbere. Dai deoparte și lași să se răcească, amesteci din când în când, apoi încorporezi frișca și brandy-ul. Speli și cureți fructele. Tai ananasul și kiwi cuburi, bananele felii mai groase, iar căpșunile le lași întregi. Înfigi fructele pe betișoare de frigărui, iar pe acestea le înfigi într-un pomelo tăiat pe jumătate. Pui crema în mici cupe și servești.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 15 minute
Rețetă de Adelina-Aurora Derevlean, com. Marginea, jud. Suceava

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!