Antricot de porc umplut

Antricot de porc umplut, cu garnitură de morcovi și migdale, o rețetă specială, delicioasă. Un simplu antricot de porc poate fi preparat la nivel de artă culinară. Este o rețetă provenită din comunitatea slovacă din vestul țării.
Migdalele sunt de culoare albă, acoperite cu blană maro și închise într-o coajă. Conform gustului, acestea sunt împărțite în două categorii: dulci și picante. Dulci sunt cele pe care le consumăm zilnic. Ele au o formă ovală, textură mai rezistentă și o aromă specifică nucilor. Le găsim în magazine, fie în coajă fie curățate. Cele picante sunt folosite pentru a produce ulei de migdale, care este folosit pentru a aroma alimentele și diferite lichioruri. Migdalele au un conținut mai mare de fibre, calciu, vitamina E.

antricot

Foto: Antricot de porc umplut – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
4 felii de antricot mai groase
5-6 morcovi
50 g fulgi de migdale
25 g unt
1 ceapă mică
25 g pâine uscată
150 g ficat de porc
2 ouă
sare, piper
pătrunjel
ulei
Pregătești așa:
Bați feliile de antricot cu ajutorul ciocanului pentru șnițele și le presari cu sare și piper, apoi le lași deoparte până prepari umplutura.
În 2 linguri de ulei, prăjești ceapa tăiată mărunt, apoi pui ficatul tăiat mărunt, sare și piper după gust. Amesteci și, după ce ficatul și-a schimbat culoarea, iei vasul de pe foc. Presari sare și piper, după gust și adaugi pâinea înmuiată și stoarsă și ouăle bătute. Amesteci totul foarte bine până la omogenizare.
Umpli bucățile de carne cu compoziția preparată, le rulezi și prinzi rulourile cu scobitori. Le înăbuși puțin în ulei, întorcându-le pe toate părțile. Tai morcovii rondele și îi fierbi în apă sărată. Prăjești migdalele în tigaie antiaderentă și le presari peste morcovi. Cât sunt calzi, pui deasupra felioare din antricotul umplut.

Pregătire 20 minute; Fierbere 20 minute
Rețetă de Maria Drahos, Nădlac, jud. Arad

Iată aici modul de preparare a unui antricot de vită.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!