Tacos cu pește

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 bucăți de cod file, tăiat fie cubulețe, fie felii mai mici
1 cutie cu tortillas (poți alege tortillas cu usturoi–7 bucăți)
1/2 cană varză tăiată ca pentru salată
1 ceapă albă mică, tăiată felii subțirele
1 avocado bine copt,tăiat felii subțiri
pătrunjel sau mărar
Îți trebuie pentru peștele pane:
1 cană făină
2 linguri Corn Starch (amidon din porumb)
1/2 lingură sare
1 ou
1 cană bere (dacă dorești)
Îți trebuie pentru sos:
1/2 cană iaurt
1/2 cană maioneză
1 limetă (sucul)
1 castravete în oțet, tocat mărunt
sare, piper
1 linguriță capere
1/2 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță chimen pudră
puțin mărar tocat mărunt
sare și piper, după gust
Îți trebuie pentru sosul tahini:
2 linguri pastă tahini
1-2 linguri zeamă de lămâie
1/2 cană apă
sare
Pregătești așa:
Speli bine peștele, îl masezi cu o lămâie, apoi îl presari cu condimente pentru pește sau doar cu sare și piper și îl sigilezi într-o pungă de plastic. Dai punga la frigider pentru 30 de minute. Între timp, pregătești compoziția pentru pane astfel: bați bine ouăle, apoi adaugi restul ingredientelor, pe rând. Treci peștele prin făină, apoi prin compoziția de pane și îl prăjești la foc potrivit, până devine crocant și auriu. Pentru primul sos, amesteci iaurtul cu maioneza, apoi adaugi treptat sucul de la limetă și restul ingredientelor. Pentru sosul tahini, amesteci bine ingredientele.
Servești așa:
Pui tortilla pe grătar, doar cât să se încălzească și să se rumenească pe alocuri.
Ungi peștele cu o lingură din sosul cu maioneză, apoi îl așezi pe tortilla, pui și frunze de pătrunjel, de salată sau de mărar, varza, ceapa, avocado și, eventual, niște felii de jalapeno (ardei iute) și de castravete murat. Stropești generos cu sosul tahini și servești imediat.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Ivette Huerta, Lupeni, jud. Hundeoara

Add Comment