Stufat turcesc de crap

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg file de crap
3 cartofi
2 roșii
2 morcovi
2 cepe
2 lămâi
2 căței de usturoi
1/2 legătură pătrunjel verde
1/2 legătură mărar
6 linguri ulei
sare
piper
Pregătești așa:
Tai fileurile de crap în felii de 2-3 cm grosime. Cartofii și morcovii tăiați bucăți potrivite și ceapa tocată mărunt le prăjești în ulei 10 minute. Adaugi roșiile cojite și tocate, usturoiul pisat și 150 ml apă. Condimentezi, după gust, cu sare și piper, lăsând la foc tare, să mai scadă mâncarea. Peste legume pui bucățile de pește, pe care le acoperi cu feliile de la 1 lămâie. Pui capacul pe cratiță și lași să clocotească la foc mic, aproximativ 15 minute. Înainte de a servi stufatul, scoți feliile de lămâie și presari pătrunjelul și mărar tocat foarte mărunt. Ornezi cu sferturi de lămâie și servești imediat.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Irodiea Pantelemon, Suceava

Add Comment