Știucă învelită în foi de varză, cu sos de legume

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1/2 litru suc de roșii
1 morcov
1 ceapă
1 ardei iute
1 varză medie
3 știuci medii
sare, piper
foi de dafin
4 căței de usturoi
mărar și pătrunjel verde
Pregătești așa:
Speli știucile, le usuci, apoi tai fiecare știucă în 4 sau 5 bucăți, în funcție de mărime. Desfaci varza în foi, o opărești în apă cu sare, o lași la scurs, apoi fiecare bucată de pește, care a fost presărată cu sare, o învelești în câte o frunză de varză. Într-o oală pui puțin ulei și așezi rulourile formate. Legumele spălate și curățate le introduci în blender, împreună cu sucul de roșii, sarea și usturoiul. Mai adaugi puțină apă, dacă este prea gros sosul format. Răstorni peste rulouri, acoperi cu un capac și fierbi, împreună cu frunzele de dafin. Lași să fiarbă la foc mare 15 minute, apoi la foc mic timp de 1 h-1 h 1/2. Când e gata făcut, servești preparatul decorat cu pătrunjel sau mărar verde.

Pregătire: 35 minute; Fierbere: 1 h 30 minute
Rețetă de Alina Văcaru, Iași

 

Aici găsești o altă rețetă cu știucă.

Add Comment