Somon Teriyaki

Foto: Mihai Nicolae – Brda Romania

Îți trebuie:
2 fileuri de somon (circa 500 g)
50 ml sos de soia
1 lingură oțet balsamic
2 linguri miere
1/2 linguriță ghimbir
orez fiert
ceapă verde
susan (facultativ)
Pregătești așa:
Speli peștele și îl ștergi cu șervețele absorbante. Îl pui pe grătarul încins și îl frigi pe ambele părți, aproximativ 1-2 minute pe o parte. Nu îl lași foarte mult, fiindcă peștele va deveni fad și nu va mai fi la fel de gustos. Trebuie să rămână moale și suculent. Cât stă peștele pe grătar, pregătești sosul teriyaki.
Pui într-un vas sosul de soia și oțetul balsamic. Adaugi mierea și ghimbirul și dai câteva clocote, până capătă consistența unui sos. În mod normal, sosul teriyaki ar trebui să conțină mirin, dar dacă nu ai, poți folosi oțet balsamic și miere. Este poate chiar mai bun așa.
Când peștele este gata, îl acoperi cu sosul cald încă. Îl lași 5-10 minute, să se întrepătrundă aromele. Scoți peștele din sos și îl lași pe un platou, alături de orez. Presari ceapă verde, tăiată pe diagonală, pentru un gust proaspăt. Pentru un gust deosebit și un aspect plăcut, poți presăra deasupra susan, pe care îl prăjești ușor în prealabil.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 4 minute
Rețetă de Violeta Postolache, Galați

Dacă vrei o altă rețetă cu somon intră aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!