Somon cu dovlecei

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Nicoleta-Mihaela Lihor, Tecuci, jud. Galați

Preț: 25 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 35 minute

Îți trebuie: ■ 4 cotlete somon ■ 4 dovlecei mici ■ 2 lămâi ■ 1 legătură pătrunjel ■ 4 căței usturoi ■ 50 ml ulei de măsline ■ 1 linguriță chimen ■ 1 linguriță scorțișoară ■ 1 linguriță ghimbir ras ■ sare ■ piper ■ smântână ■ castraveți verzi

Pregătești așa: Iei cotletele de somon, le presari cu ghimbir ras, chimen pisat și scorțișoară măcinată. Stropești cu sucul unei lămâi, adaugi uleiul, sare și piper. Pui câteva fire de pătrunjel, amesteci și acoperi cu folie alimentară, apoi dai la rece 50 de minute. Speli și tai dovleceii rondele subțiri, apoi le presari cu sare. Pui rondelele într-o tavă, așezi deasupra somonul, torni apă cât să acopere dovleceii, condimentezi, stropești cu suc de lămâie și așezi fire de pătrunjel. Presari usturoiul feliat, acoperi tava cu folie de aluminiu și introduci tava în cuptorul încins. Coci la foc mediu 35 de minute.

Add Comment