Sardele cu sos de castraveți

Foto: Mihai Nicolae

Sardele cu sos de castraveți

Rețetă propusă de Adriana Pancu, București

Preț: 23 lei-4 porții

Pregătire: 80 minute

Răcire: 60 minute

Îți trebuie: 600 g sardele, sucul unei lămâi, 1 lingură oțet, 200 ml ulei, 2 căței de usturoi, 1 linguriță ardei iute pisat, sare

Îți trebuie pentru sos: 200 ml iaurt, 1 legătură de mărar, 1 legătură de ceapă verde, 2 castraveți, 1 linguriță zahăr, sare, felii de pâine integrală

Pregătești așa: Speli castraveții și îi lași pe un șervet. Tai castraveții în jumătate, apoi felii subțiri, îi sărezi și îi lași într-o strecurătoare, timp de 30 de minute. Cureți sardelele, le îndepărtezi capetele, le speli bine și le lași pe un șervet. Pui sardelele într-o farfurie cu sucul de lămâie, oțetul și ardeiul iute și lași să se marineze timp de 15 minute, întorcându-le din când în când de pe o parte pe alta. Toci mărunt usturoiul, îl pui într-un vas cu ulei și puțină sare, scoți sardelele din marinată și le introduci în sosul de usturoi, în care le lași să stea 30 de minute. Torni iaurtul într-un vas, adaugi mărarul și ceapa, spălate și tăiate fin, castraveții, zahărul și puțină sare. Amesteci bine ingredientele și ții vasul la frigider până în momentul servirii. Servești sardelele cu acest sos și cu felii de pâine integrală.

Add Comment