Plachie tradițională de crap

Foto: Mihai Nicolae

Plachie tradițională de crap

Rețetă de Remus Popa, Constanța

Preț: 28 lei-6 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 40-45 minute

Îți trebuie:
■ 1 pește proaspăt (aproximativ 2 kg) ■ 4 cepe ■ 1 morcov ■ 400 ml sos de roșii ■ sare, piper ■ foi de dafin, cimbru ■ usturoi ■ pătrunjel ■ ulei

Pregătești așa: Cureți peștele și îl tai în bucăți. Eu am folosit crap, însă se poate folosi orice fel de pește. Așezi peștele într-un vas cu puțin ulei și îl dai la cuptor până se rumenește, pentru aproximativ 15 minute. Între timp, pregătești sosul. Tai ceapa solzișori și o pui la călit împreună cu morcovul. După ce s-a aurit compoziția, adaugi sosul de roșii, un pahar cu apă și mirodeniile. Lași să fiarbă aproximativ 10 minute. Când sosul este gata, adaugi usturoiul tocat mărunt și pătrunjelul, apoi torni sosul peste pește. Dai la cuptor până scade. Servești peștele cu mămăligă și cu felii de lămâie. Merge și cu un pahar de vin bun.

Add Comment