Plachie românească de crap

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 crapi proaspeți, cam de 1 kg fiecare
3 cepe
3 ardei grași de culori diferite
3 roșii
1 lămâie
1 legătură usturoi verde
1 legătură de pătrunjel verde
500 ml suc de roșii
piper boabe
piper măcinat
1 frunză de dafin
sare
1 ceșcuță ulei, de preferat de măsline
Pregătești așa:
Cureți și speli bine peștele, îl crestezi bine, îl condimentezi cu sare și piper, îl stropești cu puțin ulei de măsline, iar apoi îl așezi într-o tavă potrivită ca mărime. Dai tava la cuptor, la foc potrivit. Tai ceapa solzișori, ardeii grași fâșii și îi pui într-o tigaie la călit în ulei de măsline. După câteva minute, pui usturoiul tăiat foarte mărunt, câteva boabe de piper și frunza de dafin. Mai lași puțin să se călească, apoi înăbuși cu sucul de roșii și lași mai departe pe foc mic.
După aproximativ 20-30 de minute, pui amestecul peste peștele din tavă, care a căpătat între timp o culoare aurie. Decorezi peștele cu felii de roșii și îl dai la cuptor pentru circa 30 de minute. Înainte de servire, stropești peștele cu suc de lămâie pentru un gust delicios acrișor.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Mirela Gheorghe, Ploiești, jud. Prahova

Intră aici și vei găsi o rețetă de plachie  de crap.

Add Comment