Pește alb, în sos de smântână și vin spumos

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 fileuri de pește alb (150-175 g fiecare)
3 bulbi de fenicul
2 cepe
150 ml vin spumos sau orice vin alb
3 linguri smântână
50 g unt
sare
piper
1 lingură ulei
mărar
pătrunjel
Pregătești așa:
Speli fileurile de pește și le condimentezi. Cureți ceapa și o tai mărunt. Tai feniculul în rondele. Pui ceapa și feniculul într-o cratiță cu unt topit, sare, piper și puțin ulei, la foc mic, să se înăbușe cu capac, aproximativ un sfert de oră.
Într-o formă rezistentă la cuptor așezi bucățile de pește și peste ele răstorni compoziția de ceapă cu fenicul. Adaugi vinul și smântâna. Lași să fiarbă la cuptor, până când sosul scade la jumătate (20-25 de minute, la foc moderat). Servești preparatul cald (de preferat), presărat cu verdeață tocată.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 20-25 minute
Rețetă de Flavia Călinescu, București

Intră aici.

Add Comment