Păstrăv cu legume la abur și sos beurre blanc

foto: Mihai Nicolae

Păstrăv cu legume la abur și sos beurre blanc

Rețetă de Maria Iosip, Galați

Preț: 19 lei-2 porții

Pregătire: 25 minute

Fierbere: 40 minute

Îți trebuie pentru: 400-450 g păstrăv proaspăt (iese mai bună rețeta), 1 ceapă tocată fin, 150 g broccoli, 4 fire de ceapă verde, 4 roșii cherry, 1 ceașcă cu vin alb sec, 1/2 ceașcă cu oțet de mere, 2-3 frunze de busuioc verde, oregano uscat, 1 lingură ulei de măsline extravirgin, 50 g unt, sare, piper alb

Pregătești așa: Păstrăvul, împreună cu legumele, îl pui într-un vas, deasupra unei oale cu apă clocotită. Pui busuiocul, oregano, sare și piper și acoperi cu un capac, lăsând să fiarbă aproximativ 20 de minute. Între timp, faci sosul beurre blanc: într-o cratiță, pui la fiert ceapa tocată fin, vinul și oțetul alb. Lași să fiarbă, până mai scade și, imediat adaugi untul rece tăiat cubulețe și amesteci continuu până obții o compoziție cremoasă alb-gălbui. Pe o farfurie, albă, rotundă, întinsă așezi mai întâi legumele făcute la abur, peștele peste ele și sosul deasupra. Este o rețetă deosebită, festivă, dar și gustoasă! Ar putea fi considerată și o rețetă dietetică, având în vedere că e bogată în multe legume și conține pește.

Add Comment