Merluciu cu dovlecei la cuptor

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău

Preț: 25 lei-3-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 30 minute

 

MERLUCIU CU DOVLECEI LA CUPTOR

Îți trebuie pentru merluciu cu dovlecei la cuptor: 2-3 buc. de merluciu, 3 roșii, 2 ardei grași, 2 cepe, 1 morcov, 2 dovlecei, ulei, sare, piper, 5 căței usturoi, 1 pahar vin alb sec

Pregătești merluciu cu dovlecei așa: Speli legumele, le toci mărunt, pui la prăjit ceapa, apoi pui ardeii, iar după un minut, roșiile și morcovul dat pe răzătoarea mică, sare și piper. Speli peștele, îl cureți de piele și de oasele din mijloc și sărezi. Ungi o tavă și pui o parte din legumele călite, apoi pui peștele, iar peste el pui rondele de dovlecel și cățeii de usturoi. Ultimul strat trebuie să fie format din restul de legume călite.Torni paharul de vin și dai la cuptor 25-30 de minute la foc potrivit. Poți servi cu piure de cartofi și mujdei de usturoi.

Add Comment