File de pește împletit

Foto: Mihai Nicolae

File de pește împletit

Rețetă de Simona-Carmen Beck, Timișoara, jud. Timiș

Preț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Fierbere: 15-20 minute

Îți trebuie: ■ 4 bucăți file de pește, fără pieliță (păstrăv, coregon, șalău sau pangasius) ■ sare ■ piper măcinat ■ 1 ceapă ■ 1 lingură unt ■ coaja rasă de la o portocală ■ 2 linguri mărar tocat ■ 1 lingură tarhon ■ 150 ml vin alb ■ 300 ml zeamă de pește sau de supă strecurată ■ 200 g morcovi ■ 1 măr

Pregătești așa: Tai fiecare file de pește în două, de-a lungul, astfel încât capătul mai lat să rămână unit. Cele trei fâșii lungi obținute le împletești ca un colac, în trei, apoi fixezi cu scobitori. Cureți ceapa și o toci mărunt. Încingi untul într-o cratiță, înăbuși ceapa, adaugi coaja de portocală și mărul bucățele. Stingi totul cu vin, apoi adaugi zeama de pește sau supa strecurată. Lași să dea în clocot și să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute. Jumătate din zeama astfel obținută o torni într-un vas în care va sta peștele. Cureți morcovii și îi tai în rondele subțiri. Îi lași să fiarbă în zeama pregătită, timp de 3 minute, astfel încât să fie al dente, după care adaugi condimente, mărarul și tarhonul. Într-un vas separat pui cealaltă parte de zeamă, să dea în clocot. Introduci fileurile de pește împletite și le lași la foc mic, timp de 5-6 minute. Aranjezi morcovii pe farfurie, deasupra pui peștele și îl stropești cu zeama.

Add Comment