File de cod cu crustă verde și sfeclă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:
2 sfecle roșii
400 g rădăcină de țelină
1 legătură ceapă verde sau 1 ceapă mare
sare
piper
2-3 cartofi
5 linguri ulei de măsline
1 lingură boabe de muștar
6 linguri supă de legume
4 fileuri de cod
2 linguri făină
3 linguri pătrunjel tocat
2 linguri hrean ras
4 linguri pesmet
2 linguri unt sau margarină

Pregătești așa:
1. Speli sfecla și o fierbi 50 de minute. Cureți țelina și o tai cubulețe sau bastonașe pe care le fierbi 5 minute, în apă ușor sărată. Cureți ceapa verde și o tai rondele, iar pe cea uscată o tai mărunt. În 2 linguri de ulei încins, înăbuși ceapa și țelina scursă, adăugând boabe de muștar, supă și sfeclă roșie. Presari legumele cu sare și piper și le păstrezi la cald. Decojești cartofii, îi tai în sferturi și îi fierbi în apă ușor sărată.

2. Speli fileurile și le usuci cu șervete absorbante. Le sărezi și condimentezi, le treci prin făină și le prăjești pe ambele părți. Le scoți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Amesteci pătrunjelul cu hreanul, pesmetul și untul. Ungi peștii cu acest amestec și îi coci 10-15 minute, până se formează o crustă crocantă.
Servești peștele cu sferturi de lămâie și cu garnitura de legume.

 

5 porții; pregătire: 40 min; coacere: 60 min

Rețetă de Geta Diaconu, Galați

 

Pentru alte rețete cu pește, vezi aici sau aici. 

Add Comment