Cotlet de porc cu piure de țelină

Rețetă de Leontina Madincea, Timișoara

 

 Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 13 ore
Coacere: 50 minute

Îți trebuie:

  • 6 căței de usturoi
  • 80 g unt
  • 1 linguriță condimente pentru friptură de porc
  • 4 linguri ketchup
  • 50 ml sos de soia
  • 50 ml vin roșu sec
  • 1 linguriță miere
  • 600 g cotlet fără os
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri ulei
  • 1 kg rădăcină de țelină
  • compot de caise
  • 100 ml frișcă

Pregătești așa:

Cureți și pisezi usturoiul, a-daugi condimentele, sosul de soia, ketchupul, vinul roșu și mierea. Tai cotletul în bucăți potrivite și le treci prin acest amestec, acoperi și lași la frigider pentru o noapte. A doua zi, tai ceapa și morcovul bucăți și le pui în tavă. Scoți carnea din saramură și o scurgi (păstrezi saramura), apoi o pui în uleiul încins să se prăjească. Când e bine făcută, o scoți și o pui în tavă deasupra zarzavaturilor. Adaugi puțină apă și dai la cuptor pentru 50 de minute. Între timp, cureți țelina, o tai bucăți și o fierbi în apă atât cât să acopere compoziția, cu puțină sare. Când e fiartă, o strecori și adaugi 40 g unt, frișca și bați cu mixerul până devine cremoasă. Scurgi compotul de caise și pui zeama la încins cu restul de unt. Scoți carnea din tavă după ce s-a pătruns bine, o așezi pe un platou și o feliezi. Amesteci saramura cu sosul în care s-a prăjit carnea și pui la încins. Strecori și pui peste friptură. Servești carnea cu piure de țelină și caise din compot.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!