Sibiu, regiune gastronomică europeană

Pe 21 noiembrie s-a lansat oficial programul „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019“. La evenimentul desfășurat la Clubul Diplomatic din București au participat președintele Klaus Iohannis, oficialități și numeroși reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditați la București. Cu acest prilej reprezentanții Asociației Culturale Euro-Est Alternativ (ACEEA) au pus în valoare produsul local sibian, prezentat în 2 versiuni: tradițional și modern. Ei au preparat delicatese locale, de la berbecuț la proțap la mâncare de stână și mai ales la rafinamente de tip fine dining care au avut în prim-plan produsele locale sibiene: brânzeturi, mezeluri, fructe. Tot cu acest prilej organizația ACEEA a lansat în fața Președintelui Klaus Iohannis proiectul GASTROCARPATICA care este dedicat promovării și menținerii tradițiilor culinare ciobănești din Marginimea Sibiului și care vine în sprijinul unor concepte de promovare a tradițiilor și valorilor locale, a identității culinare regionale. În cadrul evenimentului fost lansată moneda locală SIBCoin, şeful statului primind primul set de astfel de „monede” într-un săculeţ.

Add Comment