Pasiunea culinară: Ardeii umpluți!

Pasiunea culinară: Ardeii umpluți!

Nu știu cum sunteți voi, dar eu când e să spun repede care este mâncarea mea preferată, dar repede, fără să stau să aleg, o spun clar și răspicat: Ardei umpluți!
Doamne, cât îmi plac ardeii umpluți! Să ne înțelegem, ardeii umpluți făcuți după rețeta clasică, cu sos mai roșu, umpluți cu carne, nu alte variante, clar, NU!
Spun asta pentru că am mâncat ardei umpluți și la turci, dar, deși sunt înnebunită după mâncărurile lor, la partea de ardei umpluți sunt cârcotașă. Le găsesc cusur în modul în care sunt condimentați, în primul rând.

Dacă ar fi după mine, o vreme aș mânca la micul dejul, prânz și cină doar ardei umpluți. Da, nu glumesc! Nu știu cât timp aș rezista așa și nu știu dacă după o experiență din asta prelungită, aș avea aceeași părere despre acest fel de mâncare, dar știu sigur că îi iubesc cel puțin la fel de mult, încă de când eram mică. Doar când încerc să-mi imaginez pe unde am mâncat, parcă simt mirosul, gustul și un întreg film mi se derulează de la fiecare experiență avută. Mi-amintesc cu drag când mâncam ardei umpluți la mare, pe vremea când stăteam în vacanță la rude. Ce asociere cu marea, aerul cald, iaurtul la borcănel pot să am în minte!

Aș putea să mai dezvolt acest subiect banal, dar cred că e suficient. M-am făcut înțeleasă și sigur va reține toată lumea cu ce să mă cucerească înainte de altele, despre care voi vorbi la un moment dat.

 

Așadar, așteptați-mă la voi cu ardei umpluți…BUNI!

Text și foto: Crenguța Simion

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

2 Comments

  1. Gligor Elisabeta august 3, 2017
    • Crenguta august 7, 2017

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!