Paste quatro formaggi – rețetă ușor de pregătit

Paste quatro formaggi – rețetă ușor de pregătit

Foto: Paste quatro formaggi – Paste Băneasa

Foarte gustoase și ușor de făcut, pastele sunt unul dintre cele mai populare și apreciate feluri de mâncare. Chiar dacă sunt originare din Italia, pastele sunt preferate de oamenii de pretutindeni, inclusiv de români. Secretul popularității pastelor constă în diversitatea lor. Acestea pot fi pregătite cu carne, brânzeturi, cu pește, cu fructe de mare sau doar cu legume. Oricum ai alege să le pregătești, acestea au un gust incredibil și sunt sățioase.

Dacă vrei să gătești și tu paste, citește în continuare acest articol în care îți vom prezenta rețeta de paste quatro formaggi. Pe lângă paste cu pui si ciuperci și paste cu legume, pastele quatro formaggi sunt celebre datorită gustului, dar și pentru că se prepară ușor.

 

Ingredientele de care ai nevoie pentru penne Quatro Formaggi:

200 g penne

250 ml smântână lichidă pentru gătit

50 g mozzarella răzuită

50 g parmezan răzuit

50 g brânză provolone răzuită

50 g gorgonzola

1 linguriță unt

¼ linguriță sare

¼ linguriță piper

Chives (opțional)

Mod de preparare penne Quatro Formaggi

Pui la fiert 2 litri de apă într-o oală încăpătoare și adaugi puțină sare. Atunci când apa începe să fiarbă, adaugi pastele și le fierbi conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât timp se fierb pastele, te poți ocupa de sos. Într-o tigaie pui untul până se topește, iar apoi adaugi smântâna, sarea și piperul. Atunci când smântâna începe să fiarbă, adaugi brânzeturile. Brânzeturile se amestecă până când se topesc. Acest tip de sos este foarte rapid, fiind gata în aproximativ 7 minute.

Între timp pastele sunt fierte, așa că le poți scurge de apă și să le adaugi peste sos. Amestecă cu două spatule până când pennele sunt bine îmbrăcate în sos.

Pastele sunt gata. Acum le aranjezi frumos pe farfurie, pe deasupra poți presăra puțin chives tocat mărunt și puțin piper. Dacă nu ai chives, poți folosi pătrunjel tocat mărunt sau dacă nu preferi verdeața, poți renunța la ea.

Așadar, această rețetă este foarte rapidă. În aproximativ 15 minute pastele sunt gata și le poți servi la cină sau la prânz. Poftă bună!

Fotografia provine din site-ul  www.pastebaneasa.ro

Add Comment