Delicatese din carne de vită, á la Chef Aida

Foto: Chef Aida – fotografii Chef Aida Parascan

 

Aida Parascan, acum în vârstă de 38 de ani, a câştigat cel de-al doilea sezon al emisiunii culinare MasterChef. Gazdă a emisiunii „Chef de vedete” de la TVR 2, găteşte de mică, iar pentru ea prepararea mâncării înseamnă muncă şi un program extrem de serios.

Foto: Vită în aromă de curry

Vită în aromă de curry

Îți trebuie:
400 g fâșii de pulpă de vită
2 linguri pastă de curry
2 linguri ulei de măsline
Pentru sos:
200 ml lapte de cocos
2 linguri pastă de curry
2 lemongrass
1 ardei iute proaspăt
80 g praz
Pregătești așa:
Tăiați carnea în felii de 2,5 cm, puneți-o într-un vas și lăsați-o la marinat 1 zi, în pasta de curry și uleiul de măsline. Separat, puneți într-o oală laptele de cocos în care adăugați pasta de curry, frunzele de lemongrass, ardeiul și prazul tăiat rondele. Fierbeți timp de 7-8 minute, după care luați de pe foc.
Puneți carnea pe grătar, timp de 3 minute pe fiecare parte. Luați-o de pe foc și înveliți-o în staniol, lăsând-o să se odihnească timp de 5 minute. Tăiați-o în fâșii, puneți-o în farfurie și turnați peste ea sosul pe care l-ați strecurat înainte.

Foto: Pulpă aromată, cu foie gras și hribi

 

Pulpă aromată, cu foie gras și hribi

Îți trebuie:
600 g pulpă de vită
200 g foie gras
sare, piper
3 hribi
1 cățel de usturoi
1 legătură pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
Pregătești așa:
Introduceți vârful cuțitului în pulpa de vită și tăiați în așa fel încât să obțineti un buzunar. Umpleți acest buzunar cu foie gras. Condimentați cu sare și piper. Puneți carnea astfel pregătită pe grătar, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Atenție, cu cât coaceți mai mult, cu atât carnea se va deshidrata și își va pierde proprietățile!
Luați carnea de pe grătar și înveliți-o într-o bucată de staniol. Lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute.
Separat, încingeți într-o tigaie uleiul și adăugați usturoiul zdrobit. Adăugați hribii tăiați în cubulețe de 2 cm. Lăsați compoziția pe foc aproximativ 4-5 minute, după care presărați pătrunjelul. Preparatul se servește cald, cu pătrunjel.

Aida creează meniuri pentru mai multe școli din București și supraveghează realizarea acestora. De asemenea, Chef Aida colaborează cu un bistro care livrează mâncare câtorva școli și grădinițe de stat și private din Bucureşti, aşa că este atentă ca alimentația copiilor să fie echilibrată şi oferă zilnic variante de meniu sănătoase, gustoase, care sunt apreciate. În acest program, de meniurile ei se bucură aproape 600 de copii.

Foto: Fâșii de vită cu legume crocante

Fâșii de vită cu legume crocante

Îți trebuie:
400 g fâșii de pulpă de vită
200 g fasole verde
100 g ardei gras
100 g ceapă roșie
100 g caju
60 g germeni de soia
1 cățel de usturoi
40 ml sos de soia
30 ml apă
sos Tabasco, după gust
3 linguri făină tip 000
3 linguri ulei de măsline
Pregătești așa:
Curățați legumele și tăia-ți-le în fâșii. Într-o tigaie wok cu puțin ulei, prăjiți caju-ul. Adăugați usturoiul zdrobit și legumele, apoi prăjiți-le la foc încins, având grijă să nu își schimbe culoarea și să nu se înmoaie. Scoateți-le din tigaie într-un bol.
După ce tăiați fâșiile de vită, condimentați-le cu sare și piper, apoi treceți-le prin făină. Scuturați prin sită excesul de făină. Incingeți wok-ul, adăugați vita și coaceți la foc mare, amestecând 2 minute, după care turnați sosul de soia, apa și sosul Tabasco.
Coaceți până când, în tigaie, se formează o cremă.
Puneți compoziția peste legumele crocante, adăugați germeni, apoi serviți.

Foto: Rulouri de carpaccio

Rulouri de carpaccio

Îți trebuie:
200 g felii de șnițel de vită
100 g iaurt
200 g cremă de brânză
1 legătură de pătrunjel
20 g chives
20 g stafide
20 g nuci
100 g rucola
sare, piper
Pregătești așa:
Amestecați iaurtul cu crema de brânză, pătrunjelul, firele verzi de chives, stafidele și nucile tocate mărunt. Condimentați cu sare și piper, după gust.
Ajutându-vă de un poș, puneți umplutura pe feliile de carne și formați rulourile. Tăiați-le și așezați-le peste foile de rucola în farfurie, apoi le puteți servi.

Articol preluat din Practic în bucătărie nr. 01/2019
Foto și text: Chef Aida Parascan; Rubrică realizată de Ivana Iancu

Add Comment