Dero susține visurile bucătăreselor de la Anotimpuri la borcan – Ia parte la împlinirea unui vis!

Oricare ar fi etapa vieții pe care o parcurgem, fiecare dintre noi are un vis și își dorește ca, prin realizarea acestuia, să se simtă împlinit. Nu încetăm să țesem astfel de visuri, fir cu fir, până când ele prind un contur bine definit și sunt gata să se concretizeze. Uneori, însă, oricât de bune ne-ar fi intențiile și oricât de mare ar fi dorința de a ne vedea visul împlinit, e nevoie și de un sprijin din exterior, pentru a demara proiectul.

Cunoaștem cu toții brandul românesc Dero și detergentul care, de mai bine de 50 de ani, este sinonim cu a aduce prospețimea în casele românilor. Iar dacă vorbim despre sprijinul din exterior, pentru împlinirea dorințelor, Dero își dorește să răsplătească grija și iubirea pe care femeile românce o împart, pentru că româncele merită o viață împlinită. Dero susține proiectele unor organizații non-profit care creează oportunități pentru femei. Proiectul Anotimpuri la borcan are ca scop dezvoltarea culturii antreprenoriale feminine în mediul rural. Anotimpuri la borcan este un proiect al Asociației React.

Femei din întreaga țară au urmat cursuri gratuite de calificare și consiliere profesională și au fost încurajate să devină agenți ai dezvoltării la nivel local. Următorul pas a fost să-și deschidă o afacere proprie în domeniul conservelor de legume și fructe, iar pentru aceasta au primit consultanță și ajutor în înființarea de bucătării comunitare în 15 localități din mediul rural. Dar haideți să nu povestim despre acest proiect doar în cuvinte, ci să lăsăm să vorbească întâi cifrele și apoi puterea exemplelor! După numai 2 ani de activitate, proiectul Anotimpuri la borcan se mândrește cu fapte concretizate astfel:

☛ 2337 de femei fără loc de muncă din mediul rural au beneficiat de cursuri gratuite de calificare și consiliere și au primit certificate de lucrător în producția de conserve din legume și fructe.

☛ 6 afaceri personale de producție a conservelor de legume și fructe au fost deschise în mediul rural, împlinindu-se astfel visul unor femei care și-au dorit mici fabrici complet utilate și autorizate, care în prezent își desfac produsele în marile lanțuri de magazine.

☛ În 15 localități rurale s-au înființat bucătării comunitare, spații amenajate și dotate, propice producției de legume și fructe.

☛ Mii de români beneficiază de produsele din borcane, surse la îndemână, pentru o alimentație sănătoasă și delicioasă, în orice anotimp.

Puterea exemplului: experiențe împărtășite

Ce vis și ce împlinire ar putea să aibă în comun o doamnă de 54 de ani, de profesie electronist de telecomunicații, o domnișoară studentă de 21 de ani și o altă doamnă de 60 de ani, antreprenor? Voi, cititoarele Practic în bucătărie, știți cel mai bine că pasiunea pentru bucătărie nu are limite de vârstă, granițe sociale și nici frontiere geografice. Și aceste femei, care astăzi se simt împlinite, au împărtășit acestă pasiune care ne unește și, ajutate de Anotimpuri la borcan, au prins curaj să transforme pasiunea într-un mod de viață.

La fiecare dintre ele, satisfacția de a găti pentru cei dragi s-a extins la bucuria de a oferi produsele și altor români și apoi la a obține un venit din această activitate plăcută. „Plăcerea, priceperea și flerul sunt secretele mele în bucătărie”, declară doamna Carmen Căsăndrescu, 54 de ani, din Moroeni, de profesie electronist în telecomunicații. Locuind într-o zonă de munte, a profitat de bogățiile zonei și a conservat ingrediente BIO, iar conservele realizate de dumneaei au ajuns în diverse zone ale țării și în alte colțuri ale lumii: Spania, Franța, Grecia, Anglia și SUA. Conservând atent, doamna Căsăndrescu a obținut produse de calitate și astfel a reușit să traverseze o perioadă mai dificilă din viață și asta datorită susținerii venite din partea proiectului Anotimpuri la borcan.

O persoană independentă, deschisă la noi provocări, doamna Georgeta Toma (60 de ani) din Craiova a ales să conserve încet, cu răbdare și plăcere, folosind apă de izvor, sare de salină, condimente preparate în bucătăria proprie și legume din grădina proprie sau din Izbiceni și satele din jur. „Trebuie să ai visuri și să nu lași pe nimeni să te împiedice să ți le împlinești”, împărtășește doamna Toma, cu hotărârea și înțelepciunea unui om de 60 de ani. Dulceața de ardei iute, siropurile de soc și zmeură, pelteaua de gutui, pere, zmeură și afine, murăturile, bulionul, legumele pentru gătit sunt rețetele dumneaei preferate.

Pentru studenta din Craiova Cătălina Văduva, pasiunea de a găti s-a aflat la început de drum, iar proiectul Anotimpuri la borcan a fost doar un prim pas către realizarea visului. Mama și bunica i-au împărtășit rețete și secrete din bucătăriile lor, astfel încât acum se poate lăuda cu 10 tipuri de conserve.

Ia parte la împlinirea unui vis! În această primăvară, campania promoțională „DERO susține visurile româncelor” se desfășoară în perioada 15 februarie – 15 aprilie 2017. Cumpărătorii produselor DERO vor putea contribui și ei la susținerea acestor visuri. 1% din vânzările DERO, din perioada campaniei, sunt direcționate către organizații non-profit, care susțin împlinirea visurilor unor femei, care cred în șansa lor de a trăi o viață mai bună.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!