Horia Vîrlan te sfătuiește (VI)

Foto: Prima Tv

PB: Domnule Horia Vîrlan, cum să pregătim carnea de miel, astfel încât să obținem cea mai bună friptură? 

 

– În primul rând, carnea de miel nu trebuie spălată, ci se șterge foarte bine cu o cârpă curată și bine umezită. Apoi trebuie știut că pielița care acoperă carnea nu trebuie eliminată deoarece aceasta păstrează suculența cărnii în interior.

– După ce am terminat de șters bucata de miel, care poate fi pulpă, spată cu tot cu coaste sau chiar jumătate de miel, pregătim un amestec din: usturoi pisat, sare, piper negru măcinat proaspăt, cimbru și ulei de floarea-soarelui. Frecăm bine carnea pe toate părțile, după care o lăsăm să se odihnească în frigider timp 1-3 ore, apoi o punem pe o tava pe care am așezat, în prealabil, 2-3  cepe tăiate în sferturi și vreo 2-3 rădăcinoase tăiate în bucăți mari. Turnăm vin alb și apă în tavă, apoi băgăm tava în cuptor și o coacem 1 ½ -2 ore, în funcție de mărime, la temperatura medie, aproximativ 175°C.

– După ce carnea s-a copt bine, o lăsăm să se odihnească timp de 15 minute, apoi o tăiem și “îi dăm bătaie”.

Foto: PR Prima TV

Maestrul în artă culinară, Horia Vîrlan, va primi telespectactorii în bucătăria lui, în fiecare duminică de la ora 15.00, în cadrul unei noi emisiuni culinare marca Prima TV, În bucătărie cu Horial Vîrlan.

Absolvent al cursurilor de artă culinară de la Cleveland Community College din SUA și posesor al diplomei de “Maestru în artă culinară”, simpaticul Horia Vîrlan a reușit să devină, grație emisiunilor lui culinare de success de la Prima TV, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Horia și-a descoperit pasiunea pentru latura gastronomică încă din copilărie, atunci când observa și fura secretele bunicii sale.

După zeci de episoade ale competiției culinare Mama mea gătește mai bine, a cărei jurat este, Horia Vîrlan va găzdui o nouă emisiune culinară, de data aceasta chiar în bucătăria personală. Din 1 aprilie, de la ora 15.00, în fiecare duminică, maestrul Horia Vîrlan va împărtăși secretele bucătăriei și va oferi rețete gustoase, ușor de preparat de către telespectatori. Aceștia vor fi ispitiți de aspectul mâncărurilor savuroase prezentate de Horia Vîrlan, dar și de poveștile cu “aromă” plăcută din spatele fiecărui preparat, povești despre pasiune, tehnică, experiență și inventivitate.

Urmăriți din 1 aprilie noua emisiune culinară, În bucătărie cu Horia Vîrlan, difuzată în fiecare duminică de la ora 15.00 – emisiunea perfectă pentru după-amiezele de duminică, care ni-l va prezenta pe maestrul Horia Vîrlan dintr-un unghi personal, oferindu-ne ocazia să îi ascultăm poveștile și să pătrundem în bucătăria, în cămara și în oalele lui.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!