Horia Vîrlan te sfătuiește (IV)

Foto: PR Prima Tv

PB: Ce tip de peștele este ideal să alegem pentru diferite preparate de Florii: pește fript la grătar, saramură, plachie, pește umplut?

Pentru grătar, eu recomand scumbia de Dunăre, somnul sau sardinele
Pentru saramură, bibanul este cel mai bun, dar putem să o pregătim cu crap, caras sau orice alt pește de baltă
Plachia se pregătește din crap sau caras mare
Știuca, șalăul sau cega sunt speciile cel mai des folosite pentru umplut, dar nici păstravul mai mare nu trebuie dat deoparte.

Foto: Mihai Nicolae – arhiva Burda România

PB: Cum pregătim peștele și cum îl condimentăm cel mai potrivit, pentru a-i pune în valoare savoarea?

Peștele trebuie bine curățat de viscere și solzi, apoi trebuie spălat în interior și în exterior și șters cu o cârpă umedă. În continuare, peștele trebuie frecat cu sare și, în anumite situații, stropit cu zeamă de lămâie și/sau usturoi pisat, apoi uns cu ulei. Se lasă peștele să se odihnească 30 min-3 ore, apoi se poate găti.

Foto: PR Prima TV

Mama mea gătește mai bine al 6-lea sezon cu Horia Vîrlan și Valentin Sanfira

Horia Vîrlan și Valentin Sanfira sunt pregătiți să întâmpine concurenții celui de-al 6-lea sezon al show-ului culinar Mama mea gătește mai bine, de luni până duminică de la ora 19.30.

Din 2 aprilie, ora 19.30, competiția culinară Mama mea gătește mai bine revine cu cel de-al 6-lea sezon. Prezentat de îndrăgitul cântăreț de muzică populară, Valentin Sanfira, și jurizată de maestrul Horia Vîrlan, show-ul culinar va aduce în fața telespectatorilor noi rețete și mame și copii mai mult sau mai puțin pricepuți.
Maestrul Horia Vîrlan mărturisește că a simțit lipsa echipei de la filmări, “îmi petrec mult timp pe platourile de filmare și am dezvoltat o relație de amiciție, dacă nu chiar de prietenie cu cei din echipă”. Juratul emisiunii ne spune că noul sezon aduce “mame și copii de peste tot din România, vor fi tați, soacre, fii, nurori ori gineri, vor fi naționalități conlocuitoare sau imigranți, toți hotărâți să ne impresioneze atât pe noi, cât și pe cei din fața televizoarelor” și ne avertizează că “nu ai cum să nu te amuzi când își dau cu stângul în dreptul, când vezi fiice sau fii care nu au mai gătit ori, este imposibil să stai serios atunci când câte o mamă uită ce ingrediente îi sunt necesare ca să pregătească o rețetă banală”.

Umăriți din 2 aprilie, ora 19.30, prima ediție din cel de-al șaselea sezon al emisiunii Mama mea gătește mai bine, o competiție sub presiune, difuzată de luni până duminică, la Prima TV, care ne promite divertisment de calitate.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!