Horia Vîrlan te sfătuiește (III)

Foto: PR Prima TV

PB: Domnule Horia Vîrlan, care este cea mai bună rețetă prin care putem pune în valoare gustul crapului? 

 

Foto: arhiva Burda România

Eu cred ca Plachia de crap și uite rețeta:
Ingrediente:
– Un ciortan (crap până în 3 kg) de 2,5 kg, curăţat de solzi şi viscere, spălat şi şters bine
– 2 cepe curăţate
– 2 căţei de usturoi necurăţaţi
– 5-6 roşii coapte
– 2-3 foi de dafin
– 7-8 boabe de piper negru
– Un pahar de ulei de floarea-soarelui
– O cană de vin alb sec
– 2 linguri de pătrunjel tocat
– O linguriţă de sare
– O crenguţă de cimbru

Mod de preparare:
1. Tăiaţi ceapa solzi şi aşezaţi-o într-o tavă cu ulei. Introduceţi tava în cuptorul încins la 180°C şi rumeniţi uşor ceapa timp de 10-12 minute. În timp ce tava este în cuptor tăiaţi roşiile felii şi frecaţi ciortanul cu sare.
2. După ce ceapa s-a rumenit, aşezaţi deasupra peştele, tapetaţi-l cu felii de roşii, iar restul acestora puneţi-le împrejurul peştelui. Turnaţi vinul în tavă, adăugând foile de dafin şi boabele de piper, apoi reintroduceţi tava în cuptor pentru 20 de minute. Reduceţi focul la 160°C şi continuaţi încă 25 de minute.
3. Scoateţi tava cu plachia din cuptor, presărând deasupra pătrunjel tocat.
4. Serviţi peştele porţionat, cu sos din tavă şi feliile de roşii coapte.

 

Mama mea gătește mai bine – al 6-lea sezon cu Horia Vîrlan și Valentin Sanfira

Foto: PR Prima TV

Horia Vîrlan și Valentin Sanfira sunt pregătiți să întâmpine concurenții celui de-al 6-lea sezon al show-ului culinar Mama mea gătește mai bine, de luni până duminică de la ora 19.30.

Din 2 aprilie, ora 19.30, competiția culinară Mama mea gătește mai bine revine cu cel de-al 6-lea sezon. Prezentat de îndrăgitul cântăreț de muzică populară, Valentin Sanfira, și jurizată de maestrul Horia Vîrlan, show-ul culinar va aduce în fața telespectatorilor noi rețete și mame și copii mai mult sau mai puțin pricepuți.
Maestrul Horia Vîrlan mărturisește că a simțit lipsa echipei de la filmări, “îmi petrec mult timp pe platourile de filmare și am dezvoltat o relație de amiciție, dacă nu chiar de prietenie cu cei din echipă”. Juratul emisiunii ne spune că noul sezon aduce “mame și copii de peste tot din România, vor fi tați, soacre, fii, nurori ori gineri, vor fi naționalități conlocuitoare sau imigranți, toți hotărâți să ne impresioneze atât pe noi, cât și pe cei din fața televizoarelor” și ne avertizează că “nu ai cum să nu te amuzi când își dau cu stângul în dreptul, când vezi fiice sau fii care nu au mai gătit ori, este imposibil să stai serios atunci când câte o mamă uită ce ingrediente îi sunt necesare ca să pregătească o rețetă banală”.

Umăriți din 2 aprilie, ora 19.30, prima ediție din cel de-al șaselea sezon al emisiunii Mama mea gătește mai bine, o competiție sub presiune, difuzată de luni până duminică, la Prima TV, care ne promite divertisment de calitate.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!