Fiecare zi, motiv de adâncă recunoștință

Foto: Arhiva personală

 

Se mai întâmplă uneori să nu reușim să vedem binele din viața noastră și fiecare zi să ni se pară atinsă de cele mai înnegurate nuanțe. Continuând să privim norii de deasupra capului și nu seninul de dincolo de ei, riscăm să ajungem chiar și la depresii. Iar dacă știm să zâmbim, să privim razele mângâietoare de dincolo de nourii grei ai unui moment sau ai unei perioade, soarele îndrăznește să ne trimită mai multe raze.

Vă povestesc cum, cu ajutorul vostru, al cititorilor corespondenți Practic(i), am reușit acum câțiva ani să risipesc negura, iar de atunci am grijă ca, oricare ar fi situația prin care trec, să îmi amintesc că soarele e mereu acolo, după nori, la datorie.

Mă aflam la primele ore ale dimineții în redacția Practică. Era prin 2014, an în care lucram la publicația Cărticica practică și an în care a început războiul din Siria. Ca orice om, aveam și eu zile cu nori deasupra capului. Ajunsă în redacție, mi-am început ziua de lucru citind scrisorile sosite în redacție. Am deschis scrisoarea unei cititoare care povestea cum, căsătorită fiind cu un cetățean sirian, renunțase la tot ce avea în România și se mutase aproape de familia soțului. La puțin timp, pierduse acolo totul, în urma bombardamentelor din Siria. Fuseseră nevoiți să se întoarcă în România, la rudele ei, doar așa, cu mâinile goale, fără nimic altceva decât propriile vieți luate de la zero. Când am terminat de citit scrisoarea, lacrimi mari îmi curgeau pe obraji, realizând dramatismul situației. Îmi imaginam cum trebuie să fie să pierzi totul și să fii nevoit să iei viața de la capăt.

Am realizat, însă, cât de fericită trebuie să mă consider că trăiesc într-o țară în care, în ciuda micilor conflicte ce apar din când în când în viața politică și socială, e totuși PACE. I-am mulțumim în gând corespondentei care ne-a împărtășit experiența ei de viață și tuturor acelora care, prin exemplul lor, au reușit să schimbe ceva în marea familie Practic(ă). Norii de deasupra capului mi s-au risipit îndată și am văzut seninul, soarele, frumusețea vieții, binecuvântările din viața mea.

Foto: Arhiva personală

De atunci, primul gând pe care îl trimit când mă trezesc dimineața este un gând de recunoștință: „Mulțumesc, Doamne, că trăiesc într-o țară în care e PACE” Și lista lucrurilor pentru care putem mulțumi e lungă, pentru fiecare dintre noi. E nevoie doar să știm să privim mereu partea plină a paharului. Pentru că bunul Dumnezeu sau Universul sau cum vreți voi să-i spuneți… are grijă să ne ofere mereu ceva care să ne mențină echilibrul, acea rază de soare care mângâie, cheamă la viață, încurajează, bucură și alină.

Gânduri scrise de Sonia Stanciu

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!