„Culcușul sacoșelor”

Când am fost ultima dată în Italia, am văzut la cumnata mea un obiect foarte interesant: un fel de păpușă, dar altfel decât sunt păpușile obișnuite. Am crezut inițial, că este un obiect de decor, dar cum curiozitatea nu-mi dădea pace, am întrebat-o ce este și de unde a luat-o, pentru că îmi plăcea foarte mult. Așa am aflat că era o păpușă-suport, mai ales pentru pungile reciclabile, acelea care sunt mai fine, subțiri. Cât de interesant! – mi-am spus. Nici nu m-aș fi gândit, dar ce idee grozavă! Bineînțeles că am vrut și eu așa ceva, pentru punguțele acelea mici pe care le folosim la magazin și de care mă împiedic de multe ori. Dorința nu mi s-a îndeplinit imediat, deoarece acel gen de suport nu se găsea în acel moment oriunde, mai ales că abia apăruse și era din gama celor făcute la mână, pe care nu le găsești în orice magazin. Am vizitat primul „mercato” în următoarea zi, când urma să aibă loc, dar exact atunci nu venise persoana care crea aceste minunății practice. Am revenit acasă, dar nu mi-am luat gândul de la „mama sacoșelor” sau „culcușul sacoșelor”, cum am botezat-o eu. După un timp, cumnata mea mi-a făcut o surpriză, cumpărându-mi și mie una.

Doamne, cât de fericită am fost! Prima variantă, cea făcută de mână, costă ceva mai mult, dar diferența se vede. Apoi, tot de la cumnata mea am mai primit și o variantă făcută în serie, ceva mai ieftină, dar extrem de frumoasă: varianta cu cap de păpușă, veselă și cel puțin la fel de practică.

Și pentru că îmi plac atât de mult, m-am gândit să împart bucuria cu voi. Consider că bucătăria trebuie să fie nu doar practică, dar și frumoasă, cochetă, să te simți bine în acest loc, unde ca gospodină petreci foarte mult timp. Și…de ce să nu-l petreci și bine? În plus, din experiență, știu că bucătăria este locul care strânge cei mai mulți oameni laolaltă. Iar pentru voi, cele ce știți să coaseți la mașină sau de mână și aveți puțină imaginație, e o sursă de inspirație. Vă puteți crea propriile „păpușele” 🙂 Succes!

(Crenguța Simion)

Foto: din arhiva personală

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!