Campioni în show biz: Andra și Măruță

 

Andra și Cătălin Măruță sunt cunoscuți pentru performanțele lor în show biz. Sunt o familie de campioni. El este cunoscut pentru showul său de la PRO TV 
„La Măruță”. Ea este o voce unică și cochetează cu succes și în televiziune fiind unul dintre jurații de la „Românii au talent”, cel mai mare succes de televiziune din România care se difuzează tot la PRO TV. Succesul însă nu le-a alterat valoarea umană. Acesta este cel mai important lucru pentru public.

show biz

Foto: Andra și Cătălin Măruță împreună cu cei doi frumoși copii.

Cum se descurcă Andra și Cătălin, în bucătărie?
Ne descurcăm un pic prea bine, aș zice, de aceea discutăm adesea și de diete. Chiar dacă nu gătim, găsim drumul spre congelator, unde sigur găsim o cutie cu înghețată! Dintre noi doi, eu gătesc mai des acum, dar înainte să avem copiii, Cătălin era mai pasionat de gătit.

Cine face cafeaua cea mai bună? Dar omleta perfectă?
Cafeaua o face espressorul, iar omleta, eu!

Cum v-ați petrecut timpul în vremea pandemiei?
Nici vorbă de lenevit pe canapea, ne-am agitat pe lângă copii. Timpul a zburat repede!

Îți amintești, când v-ați cunoscut, ce ți-a plăcut la el?
Inteligența, umorul, ochii. Totul!

Ce vă leagă de Costinești, unde reveniți din când în când?
Acolo am petrecut seri frumoase când eram doar prieteni. Ne plimbam pe plajă, ne cunoșteam mai bine, ne dădeam seama că ne potrivim. Nu am mai fost de mult, însă, pe acolo.

Vă mai copilăriți din când în când, chiar dacă aveți copii?
Clar, da. Ne gâdilăm, ne bucurăm la vată de zahăr și înghețată, ne jucăm în fel și chip. Cătălin reușește să mă facă mereu să râd!

show biz

Foto: Andra

Ce nu s-a schimbat la el?
Energia, cheful de a face mereu ceva nou.

În situații limită, cine aruncă colacul de salvare?
Cătălin!

A doua casă este muzica ta. Cum e lupta pentru păstrarea poziției în topul preferințelor publicului?
Nu simt că e o luptă, ci un drum frumos. Mereu am făcut ce am simțit. Tehnologia însă schimbă regulile și în muzică, la fel ca în multe alte domenii: efortul de a fi în topul preferințelor nu este doar despre trenduri, ci e mai degrabă o luptă cu timpul, cu modificările care apar în modul nostru de viață. Când mi-am început eu cariera social media nici nu apăruse. Noi, artiștii, încercăm să rămânem sincronizați cu timpurile și să rămânem mereu conectați cu fanii.
Eu sunt foarte deschisă și sinceră, îmi face mare plăcere să fiu artist în perioada asta, cu tot ce implică asta: să postez poze, să răspund la comentarii, să fac live-uri, dar și să mă văd cu fanii când am concerte, să fac selfie-uri cu ei. Sunt o fire sociabilă.

Zi de zi, vezi oameni, înregistrezi, lucrezi pentru show-uri. Ți se întâmplă să vrei să stai singură, cu tine?
Lucrul în echipă este firesc pentru meseria mea. Sunt o fire sociabilă și mi se pare că împreună cu ei fac lucruri mai valoroase și că timpul trece repede. Am nevoie și de timp singură, recunosc, și îl aveam înainte să am copii. Bănuiesc că pe măsură ce ei vor crește, voi avea din nou mai multe clipe liniștite. Acum mă bucur însă de gălăgia lor, amân liniștea.

Ce vor să afle fanii tăi, despre tine, pe rețelele sociale?
De obicei despre familie, dar și despre muzică. În ultima perioadă, desigur, fanii mă întreabă când voi avea următorul concert. A fost foarte bine primit concertul pe scena virtuală, difuzat pe pagina mea de Facebook pe 1 iunie!

Care a fost cea mai ciudată întrebare?
Recunosc că mă sâcâie întrebările despre următoarea sarcină, e ceva intim și, ca la primele două sarcini, aș vrea să anunț eu dacă e cazul, nu să fiu monitorizată. În plus, poate nici nu va mai exista încă una, întrebarea nu își are rostul.

Cât de des renunți la telefon și cum îi faci și pe cei mici să facă asta?
De multe ori, când sunt acasă, folosesc telefonul doar dacă sună. Nu am timp să fac altceva, mereu am mâinile ocupate cu copiii sau cu diverse activități prin casă. Nu vreau să îi determin eu să renunțe neapărat, cât a fost carantină tehnologia i-a ajutat să țină legătura cu colegii, cu bunicii. Încerc doar să îi ajut să păstreze un echilibru între online și offline.

Ce e fericirea, Andra?
Fericirea e o plimbare pe plajă, la apus, cu o înghețată în mână, omul iubit lângă tine și copiii alergând prin nisip.

show biz

Foto: Cătălin Măruță

Cum se descurcă Cătălin și Andra în bucătărie?
Binișor, ne descurcăm să gătim singuri chiar și mâncărurile exotice pe care le preferăm. Iar dacă nu avem timp, le comandăm. Să stăm împreună la masă ne place foarte mult, nu doar de sărbători, ci în general. E un moment al nostru.

Cine face cafeaua cea mai bună? Dar omleta perfectă?
Eu nu sunt pretențios la cafea, iar Andrei îi place cu foarte mult lapte și cu zahăr, dar chiar și așa, bea rar. Omletă de obicei face Andra, recunosc. Și îi iese foarte bine.

Cine cântă mult, acasă?
Andra. Și de când avem copiii, și ei. Mai ales Eva!

Cum v-ați petrecut timpul în vremea pandemiei?
Pandemia a fost ciudată, în sensul că, de când și-a început cariera, Andra a avut mereu multe concerte, înregistrări și apariții TV. Nu știu de când nu a mai stat atâtea luni acasă, doar acasă! Probabil niciodată. Eu m-am dus zilnic la ProTV, am avut emisiunea live, ca de obicei, iar în rest am petrecut timpul cu Andra și copiii, iar asta a însemnat agitație continuă, multă joacă, școală online, gătit împreună. A fost neobișnuit deci, dar și foarte distractiv.

Ce ți-a plăcut la ea când v-ați cunoscut?
Totul! Era și este și acum atât de frumoasă, de senină, de talentată și de ambițioasă… M-a făcut praf!

Vă mai copilăriți din când în când, chiar dacă aveți copii?
Suntem destul de jucăuși și copilăroși, da.

Ce nu s-a schimbat la ea?
A rămas și frumoasă, și ambițioasă, și talentată. Este un om care îți câștigă imediat respectul prin felul de a relaționa cu alții, cu mult tact și empatie, dar și prin voința puternică, dorința de a reuși.

În situații limită, cine aruncă colacul de salvare?
Amândoi. Dar cred că eu sunt mai stăpân pe mine, Andra e mai emotivă.

Cum e lupta pentru „minutul de aur” la TV?
De ceva timp, mai ales de când am copiii, privesc munca mea cu alți ochi. Este pasiunea mea, îmi place ce fac, sunt o fire competitivă, dar în același timp sunt mult mai relaxat. Important este să fim fericiți, restul este secundar.

Ce te mai surprinde?
Îmi place să descopăr simțul umorului chiar și la cei care par foarte sobri, foarte serioși. Când mă fac să râd oamenii de acest fel, sunt plăcut surprins și încântat.

Zi de zi, vezi oameni, faci interviuri, trebuie să ai umor și să fii optimist. Nu ești trist niciodată? Dar singur?
Sigur că am momente triste și aș zice că uneori se vede asta, nici nu are sens să o ascund. Dar, în general, sunt o fire plină de energie și încerc să mă gândesc la lucrurile bune care se întâmplă în fiecare zi. Nu simt nevoia să fiu singur mai mult decât deja am ocazia, sunt bine.

Ce vor să afle fanii tăi, despre tine, pe rețelele sociale?
Despre Andra, dar și despre vlog-urile pe care le fac cu copiii. Mă întreabă și despre invitații mei, dacă am emisiune specială cu o anumită ocazie.

Care a fost cea mai ciudată întrebare?
Mă întreabă, de exemplu, dacă e adevărat ce a zis nu-știu-cine. Mi se pare ciudat pentru că eu doar pun întrebările, nu știu cât de sinceri sunt oamenii. Sper însă că sunt.

Cât de des renunți la telefon și cum îi faci și pe cei mici să facă asta?
Recunosc că din familia mea eu sunt cel mai conectat și chiar dependent de telefon. Mi-e foarte greu să renunț la el pentru că mereu sunt în legătură cu echipa mea de la emisiune, dar și cu fanii, o ajut și pe Andra. Așa că, practic, telefonul sună întruna. Am însă zile în care îl uit într-o cameră și nici nu îmi dau seama că nu am mai scroll-at de ore întregi. Pe copii nu trebuie să îi conving să renunțe, de obicei e invers, ei îmi spun să mai las telefonul!

Ce e fericirea, Cătăline?
Fericirea este să fii înțeles și să înțelegi, să iubești și să fii iubit.

Interviu preluat din Practic în bucătărie nr. 09/202
Interviuri de Ivana Iancu; Foto: arhivă personală

Citește și interviul de aici.

Găsești acest interviu în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!