Vită cu morcovi și portocale

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Foto: Practic in Bucatarie; Mhai Nicolae

Foto: Practic in Bucatarie; Mhai Nicolae

Pregătire: 15 minute
Fierbere: 3 ore și 20 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie pentru blat:

  • 1 kg spată de vită
  • 1 kg morcovi
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 portocale
  • 1 cub supă de vită
  • 1 legătură cimbru
  • 4 linguri semințe de chimen
  • 1 legătură tarhon
  • 50 g unt
  • 4 linguri ulei de arahide
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Pui la fiert 500 ml apă. Pui cubul de vită, lași să se dizolve și pui deoparte. Storci portocalele. Cureți morcovii și îi tai în bastonașe groase.
Tăvălești carnea prin se-mințele de chimen, apeși bine, pentru a le face să se lipească. Încălzești uleiul într-o cratiță cu fundul gros, rumenești carnea pe toate părțile, apoi stropești cu sucul de portocale. Lași să scadă puțin, la foc iute. Adaugi morcovii, cimbrul, căpățâna de usturoi, necurățată, crestată în două. Torni supa de vită, sărezi și piperezi și amesteci bine. Acoperi și lași să fiarbă 3 ore, la foc mic, amestecând din când în când. Speli tarhonul, îl ștergi, îl toci mărunt. Freci bine untul cu tarhonul tocat. Pentru a servi, așezi carnea și morcovii pe un platou. Adaugi untul cu tarhon în zeama din cratița în care a fiert carnea. Amesteci energic, după ce ai luat vasul de pe foc, apoi acoperi carnea cu sosul rezultat. O servești caldă, alături de un pahar de vin roșu.

Add Comment