Tort umplut cu gem de corcodușe

Rețetă trimisă de Laura Boandă, Târgoviște

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 30 minute

Pentru blat îți trebuie:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 praf copt
  • 1 borcan gem corcodușe
  • 250 g frișcă
  • fructe pentru decor
  • 200 g frișcă pentru sirop

Îți trebuie pentru umplutură: 

  • gem de corcodușe

Pregătești așa:

Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, găl-benușurile și făina amestecată cu praful de copt. Coci blatul la foc potrivit într-o tavă rotundă. După ce s-a răcit, îl secționezi și îl însiropezi cu apă fiartă amestecată cu zahăr.

Montezi tortul așa:

Întinzi gemul de corcodușe între cele două blaturi, după care îl îmbraci în frișcă.
Ornezi cu corcodușe trecute prin zahăr ars.

 


Add Comment