Tort cu ciocolată și struguri

Rețetă trimisă de Rodica Doina Crăciun, Galați

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 45 minute

Pentru blat îți trebuie:

  • 6 ouă 200 g zahăr
  • 300 g făină
  • 100 g smântână
  • 1/2 plic praf de copt
  • 25 g cacao
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 ml ulei

Pentru cremă îți trebuie:

  • 500 g frișcă
  • 300 g struguri
  • 5 linguri
  • sirop de struguri
  • 2 plicuri gelatină

Pentru glazură îți trebuie:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 50 g smântână

Pregătești așa: 

Separi ouăle. Bați albușurile spumă. Adaugi zahărul, continui să bați până când amestecul se întărește. Pui gălbenușurile, smântâna, uleiul și omogenizezi. Torni făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Topești 50 g ciocolată pe baie de aburi și o adaugi peste aluat. Ungi o tavă potrivită cu unt, tapetezi cu făină și torni compoziția. Coci 45 de minute la foc moderat. Tai blatul, rece, î3 părți. Ungi fiecare foaie cu 2-3 linguri de sirop de struguri. Așezi prima foaie, pe care pui frișcă și boabe de struguri (ca îfotografie), apoi acoperi cu altă foaie și repeți operațiunea.

Prepari glazura: 

Topești ciocolata pe baie de aburi, adaugi smântâna și amesteci. Îmbraci tortul cu ciocolată și ornezi cu struguri trași îciocolată.

 



Add Comment