Sufleu de conopidă

Adrian Călin Vantiu, Cluj Napoca

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 1 oră și 10 minute

Îți trebuie:

  • 250 g paste
  • 1 ceapă
  • 4 bucăți piept de pui
  • 500 g conopidă
  • 200 g ciuperci
  • 1 conservă roșii în suc propriu
  • 100 g unt
  • 2 linguri făină
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri muștar
  • 50 g cașcaval ras

Pregătești așa:

Fierbi pastele în apă sărată, după aceea le clătești cu apă rece și le lași să se scurgă. Procedezi la fel cu buchețelele de conopidă, pe care le lași să fiarbă circa 10 minute. Pieptul de pui îl tai fâșii sau cubulețe, îl ungi cu puțin muștar și lași la marinat, la rece, cam 30 minute. Cureți, speli și toci ceapa mărunt, o călești în 50 g unt, adaugi carnea de pui. Încorporezi ciupercile, conserva de roșii și amesteci continuu, până obții un sos consistent. Separat, din untul rămas, făină și puțin lapte, prepari un sos bechamel. Într-o tavă termorezistentă, ungi cu puțin unt și așezi un strat de paste, sosul bechamel, amestecul de carne cu ciuperci,  împrăști buchețele de conopidă. Repeți operațiunea până termini ingredientele. Ultimul fiind cel al sosului bechamel. Razi cașcavalul și introduci tava în cuptor, pentru circa 30 de minute.

Add Comment