Subșuca

Rețetă trimisă de Dorina Mazuco, loc. Reventis, jud. Arad

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 1 oră și 20 minute
Coacere: 10 minute

Îți trebuie:

  • 8 ouă
  • 100 ml ulei
  • 250 g ardei gras
  • 500 g roșii
  • 2-3 cepe
  • 2 căței usturoi
  • 250 g mazăre verde
  • 50 g unt
  • zahăr
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 frunză mentă

Pregătești așa:

Rumenești ușor în ulei ceapa tăiată felii. Adaugi roșiile curățate de pieliță și semințe, tăiate în sferturi. Lași să fiarbă 15 minute, pe foc mic. Pui ardeii grași tăiați felii, apoi usturoiul și menta tăiată mărunt. Lași să fiarbă 60 de minute la foc domol. Între timp, pregătești sotéul de mazăre așa: Mazărea o scurgi din conservă, o treci printr-un jet de apă rece prin strecuratoare. O sotezi într-un vas cu untul  și zahărul, sarea și mărarul tăiat mărunt. Când este gata, o menții la cald până la servire. Pui subșuca într-un vas din yena și, cu dosul unei linguri, faci o adâncitură în care spargi ouăle, apoi le sărezi și le piperezi. Dai la cuptorul încălzit în prealabil pentru 10 minute. Îl servești alături de soté de mazăre. Poftă bună!

Add Comment