Sos de mere

Dana Popa, loc. Poiana Aiudului, jud. Alba

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

3 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 1 kg mere
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri făină
  • 4 linguri zahăr
  • 1-2 plic zahăr vanilat
  • puțină scorțișoară

Pregătești așa:
Într-o cratiță de 3-4 l pui uleiul, iar în uleiul încins pui făina. După ce s-a rumenit adaugi merele curățate și date prin răzătoarea mare. Călești 5-10 minute după ca-re adaugi 500 ml apă, apoi condimentezi, după gust, cu: zahăr, scorțișoară și zahăr vanilat.
Fierbi circa 30 minute la foc potrivit până devine o pastă omogenă. Servești și rece și călduț, împreună cu cartofii piure.

Add Comment