Savarină

Ionuț Matei, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

6 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 30-40 minute

Îți trebuie:

  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 75 g unt
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 pachețel drojdie
  • sare

Îți trebuie pentru sirop:

  • 250 g zahăr pudră
  • 1 lămâie
  • 2 linguri esență rom

Îți trebuie pentru decor:

  • 300 ml frișcă lichidă
  • 1 pachet jeleu de tort roșu

Pregătești așa:
Amesteci drojdia cu 100 ml apă călduță și lași să crească. Torni făină într-un castron, împreună cu zahărul, cu un vârf de cuțit de sare și drojdia.
Bați cu mixerul, adaugi ouăle, unul câte unul, până când aluatul devine omogen. Încorporezi untul moale și frămânți încă 3 minute.
Ungi mai multe forme de savarină, torni aluatul și lași să crească la foc potrivit, vreme de 30-40 minute.
În acest timp, pregătești siropul: Razi mărunt coaja lămâii, o pui într-o cratiță, împreună cu zahărul și 300 ml apă, la foc mic, timp de 5 minute, apoi adaugi romul.
Faci savarinelor un căpăcel, apoi torni siropul cald peste ele.
Pregătești pachetul de jeleu de tort roșu așa cum scrie pe plic. Bați frișca lichidă, pe care o pui la mijlocul savarinelor.
Torni jeleul deasupra.

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Add Comment