Rulou cu spanac

Rețetă de Anca Șimon, sat Suplai, com. Zagra, jud. Bistrița-Năsăud

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

 

8 porții
Pregătire: 30 minute
Prăjire: 10 minute

Îți trebuie:

  • 8 bucăți filé de piept de pui
  • 100 ml vin alb
  • 500 g spanac
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de susan
  • 1 ou
  • 2-3 linguri pesmet

Pregătești așa:

Iei bucățile de piept de pui, le așezi pe masa de lucru, le piperezi, le sărezi și pui în mijlocul fiecăruia câte 1 linguriță de spanac, gata fiert și tocat fin (poți folosi și spanac congelat, câte un rotocol). Rulezi fileurile și le prinzi cu câte o scobitoare. Separat, amesteci semințele de susan cu pesmetul. Iei pe rând rulourile și le dai prin oul bătut, după care le treci prin amestecul de susan și pesmet. Într-o tigaie încălzești bine 4-5 linguri de ulei, pui și vinul alb și lași să se evapore. Adaugi rulourile de pui în uleiul încins și lași să se prăjească bine, circa 10 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, scoți scobitorile și servești alături de salată, cartofi pai, la aburi sau cu piure de cartofi. Sunt excelente!

 Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae



Add Comment