Musaca de macaroane cu ciuperci

Catinca Grigore, București

Foto: Practi in bucatarie; MIhai Nicolae

Foto: Practi in bucatarie; MIhai Nicolae

6 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 50 minute

Îți trebuie:

  • 500 g macaroane (fără ou)
  • 500 g ciuperici
  • 1 cutie mazăre
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ceașcă ulei
  • 100 g margarină
  • 2 linguri făină
  • 100 g măsline
  • 5 roșii
  • mărar
  • pătrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Ceapa și morcovul le cureți, le dai pe răzătoare și le călești în ulei. Adaugi ciupercile spălate și tăiate mărunt. Când s-au înmuiat ciupercile, adaugi roșiile tăiate felii, sarea, piperul, cimbrul și le fierbi foarte bine. La final poți adăuga 2 căței de usturoi tăiați felii. În margarina topită rumenești făina și stingi cu apă, amestecând mereu. La final adaugi pătrunjel tocat mărunt și potrivești de sare. Macaroanele le fierbi în apă clocotită cu sare. Poți adăuga o lingură de ulei ca să nu se lipească între ele. Strecori și le clătești cu apă rece. Mazărea o speli cu apă călduță. Tape-tezi cu ulei o formă și pui alternativ un strat de sos, un strat de macaroane, un strat de ciuperci, un strat de mazăre. Repeți operațiunea de câteva ori, având grijă ca ultimul strat să fie de sos de făină. Deasupra pui măslinele tăiate felii și verdeața tocată mărunt. Dai la cuptor pentru 30 de minute.



Add Comment