Mini diplomat pentru Crăciun

Georgiana Daniela Andrițoiu, Tg. Jiu, jud. Gorj
Îți trebuie:

  • 1 l lapte
  • 3-4 ouă
  • 500 g zahăr
  • 3 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 l frișcă lichidă
  • 200 g smântână
  • 3 pliculețe gelatină albă
  • 1 pachet stafide
  • 3 banane
  • 2-3 portocale
  • 1 kiwi
  • 1 cutie de ananas bucățele
  • 1 cubuleț de ciocolată.

Pregătești așa:
Pui laptele pe foc cu zahărul, ouăle, zahărul vanilat și amesteci încontinuu. Separat, într-o ceșcuță de cafea, dizolvi pliculețele de gelatină cu puțină apă și le lași să se închege puțin. Când compoziția de pe foc începe să clocotească, adaugi și gelatina și mai fierbi 5 minute, apoi dai compoziția la rece. Într-un castron mai mare, pui 1/2 din cutia de frișcă și o mixezi, Când compoziția de pe foc s-a răcit, adaugi frișca bătută și amesteci încet într-o singură direcție. Tai bananele cubulețe și le pui în compoziție, pui și stafidele și ananasul scurs de zeamă și le amesteci ușor. Iei 2 tăvi de chec sau de cozonac, le tapetezi cu folie sau cu celofan și torni compoziția în ele după care o dai la rece. Cât stă la rece, pui într-un castron și cealaltă jumătate de frișcă, peste care torni smântâna și mixezi. Când cele 2 torturi s-au închegat, le scoți din frigider și le întorci invers, adică le răstorni din tavă pe 2 platouri sau pe 2 cartoane ca de prăjituri și le îmbraci în frișcă. Faci diverse modele și le decorezi cu felii de portocale, felii de kiwi, iar deasupra razi ciocolată.



Add Comment