Mere umplute cu piept de pui

Elena Bulf, Techirghiol

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

6 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 25 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 12 mere
  • 400 g pui
  • 80 g unt
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură zahăr

Pregătești așa:

Tai carnea de pe os, o faci bucăți și o prăjești cu 40 g unt.
După ce s-a rumenit pu-țin, adaugi o ceașcă de apă, puțină sare și fierbi înăbu-șit, până scade tot lichidul. Lași să se răcească, apoi dai de două ori prin mașina de tocat.
În timp ce fierbe carnea, speli merele, le tai un ca-pac în dreptul cozii, scoți cât mai mult miez, cu o linguriță, apoi umpli cu carnea tocată. Le așezi într-o cratiță cu tăietura în sus. Zahărul îl caramelizezi ușor și stingi cu o ceșcuță de apă. Dai în 2-3 clocote, după care torni peste mere. Dai cratița la cuptor, la foc potrivit și o ții până se înmoaie merele. Le servești calde.



Tags:, ,

Add Comment