Melomacarona

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

0-30 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 25 minute

Îți trebuie:

  • 1 și 1/2 ceașcă ulei
  • 1/2 ceașcă margarină
  • 1 ceașcă zahăr
  • 3/4 ceașcă suc de portocale
  • 1/4 ceașcă de coniac
  • 2 lingurițe coajă de portocală
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 8 cești făină
  • 1/2 kg nucă râșnită
  • 3 lingurițe scorțișoară

Îți trebuie pentru sirop:

  • 500 g apă
  • 500 g zahăr
  • 500 g miere

Pregătești așa:
Într-un vas suficient de mare pui uleiul, margarina, zahărul, sucul de portocale, coniacul, coaja de portocală și le amesteci cu mixerul timp de 4 minute, la viteza cea mai mare.
Într-un lighenaș pui toată făina, pui praful de copt, amoniacul și adaugi compoziția de mai sus. Din aluat întinzi trei foi mici, rotunde, groase de 1 cm, pe care le tai în diferite forme (inimioare, trifoi, semilune). Așezi în tavă și le coci la cuptor, astfel încât să se rumenească ușor. Le scoți și le afunzi în oala cu sirop fierbinte, pregătit în prealabil prin fierbere timp de 5 minute. Le lași foarte puțin și le scoți cu lingura de spumă, cu grijă să nu se sfărâme. Fierbinți fiind, trag foarte repede siropul. Le pui în strecurătoare, astfel încât siropul care prisosește să se poată scurge. Fiecare melomacaronă o pudrezi, pe ambele părți, cu amestecul de nucă râșnită și scorțișoară.

Add Comment