Filé de vițel și pui cu lămâie

Rețetă de Irina Postolache, Bacău

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 40 minute
Îți trebuie:

  • 800 g filé de vițel
  • 800 g filé de piept pui
  • 2 l supă pui
  • foi de dafin
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 4 linguri suc lămâie
  • 4 gălbenușuri
  • 2 morcovi
  • 100 g unt
  • 200 g mazăre
  • 1 linguriță boabe piper
  • zahăr
  • sare

Pregătești așa:
Speli și ștergi carnea. Dai la fiert supa și pui în ea coaja de lămâie, foi de dafin și piper.
Adaugi carnea de vițel și lași să fiarbă înăbușit 25 minute. Carnea de pui o adaugi peste 15 minute. Iei vasul de pe foc și mai lași carnea să stea acolo 20 minute.
Cureți morcovii de coajă, îi speli și îi tai rondele. În-tr-o crăticioară fierbi morcovii și mazărea cu puțină sare. Topești untul. Bați găl-benușurile într-un vas pe bain-marie cu untul și supaîn care ai fiert carnea. Adaugi sucul de lămâie și zahărul. O poți servi alături de o garnitură de cartofi natur.



Add Comment