Cotlet de porc cu piure de țelină

Rețetă de Leontina Madincea, Timișoara

 

 Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 13 ore
Coacere: 50 minute

Îți trebuie:

  • 6 căței de usturoi
  • 80 g unt
  • 1 linguriță condimente pentru friptură de porc
  • 4 linguri ketchup
  • 50 ml sos de soia
  • 50 ml vin roșu sec
  • 1 linguriță miere
  • 600 g cotlet fără os
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri ulei
  • 1 kg rădăcină de țelină
  • compot de caise
  • 100 ml frișcă

Pregătești așa:

Cureți și pisezi usturoiul, a-daugi condimentele, sosul de soia, ketchupul, vinul roșu și mierea. Tai cotletul în bucăți potrivite și le treci prin acest amestec, acoperi și lași la frigider pentru o noapte. A doua zi, tai ceapa și morcovul bucăți și le pui în tavă. Scoți carnea din saramură și o scurgi (păstrezi saramura), apoi o pui în uleiul încins să se prăjească. Când e bine făcută, o scoți și o pui în tavă deasupra zarzavaturilor. Adaugi puțină apă și dai la cuptor pentru 50 de minute. Între timp, cureți țelina, o tai bucăți și o fierbi în apă atât cât să acopere compoziția, cu puțină sare. Când e fiartă, o strecori și adaugi 40 g unt, frișca și bați cu mixerul până devine cremoasă. Scurgi compotul de caise și pui zeama la încins cu restul de unt. Scoți carnea din tavă după ce s-a pătruns bine, o așezi pe un platou și o feliezi. Amesteci saramura cu sosul în care s-a prăjit carnea și pui la încins. Strecori și pui peste friptură. Servești carnea cu piure de țelină și caise din compot.



Add Comment