Borș de pește ca la Marusia

Rețetă de Ionuț Pavel, Constanța

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 60 minute

Îți trebuie:

  • 2 bucăți pește caras
  • 1 pește mare
  • 1 l borș
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 țelină
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 2 ardei
  • 3-4 cartofi
  • 4-5 roșii
  • 50 g orez
  • coriandru
  • pătrunjel verde
  • frunze de leuștean

Pregătești așa:

Cureți de coajă rădăcina de pătrunjel, țelina, morcovii și cepele, rădăcina de păstârnac, ardeii grași. Îi speli și îi tai mărunt. Cureți peștele de solzi, scoți măruntaiele și îl speli foarte bine. Toci carasul foarte mărunt. Într-o oală pui la fiert toate legumele cu peștele mărunțit. După ce au fiert bine, le strecori și le dai prin sită, apoi le pasezi. Amesteci piureul de legume cu zeama în care a fiert și în care pui cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe și roșiile curățate de pieliță și semințe. Le dai în fiert și, înainte de a fi gata, adaugi peștele mare, tăiat bucăți, borșul fiert și orezul, fiecare fiert separat, coriandru, frunze de pătrunjelul verde tocat mărunt. Poți servi borșul cu mujdei și mămăliguță.
Să aveți poftă!

Add Comment