Cura cu grâu încolțit, energizantă și revitalizantă

Foto: Arhiva Burda România

 

Pentru a simți beneficiile asupra organismului, cura cu grâu încolțit trebuie ținută între 7 și 10 zile. Pentru o cură de 7 zile, vei avea nevoie de aproximativ 3 1/2 kg de grâu, de preferință din surse cunoscute, pentru ca boabele să fie cât mai puțin tratate. Ai grijă să pui doar boabe întregi, să le elimini pe cele sparte, întrucât acestea se pot altera și strică și gustul celorlalte.

Cum procedezi?
Cu 2 zile înainte de a începe cura, speli 500 g boabe de grâu, în mai multe ape și le așezi pe o farfurie mare, astfel încât boabele să fie în strat cât mai subțire. Le acoperi cu apă călduță și le lași astfel de dimineața până seara. A doua zi, scurgi apa și speli grâul. Continui să îl speli cu apă rece și să îl menții umed. Repeți procedeul cu spălatul, din 8 în 8 ore, pentru că altfel va prinde un miros neplăcut.
Dacă în cameră nu e cald, e bine să îl așezi aproape de o sursă de căldură, altfel nu va încolți.
A treia zi, dacă grâul a încolțit, îl poți consuma. După ce speli și depozitezi în frigider grâul, în aceiași zi sau chiar cu o zi îninate, pui la încolțit următoarea porție, astfel încât să nu rămâi fără grâu.

Cum ții cura?
Consumi câte 80 g de grâu la fiecare masă sau gustare, 5-6 porții pe zi. Îl păstrezi în frigider, după ce l-ai scurs bine, iar înainte de a-l consuma pui în strecurătoare cantitatea cântărită și speli grâul sub jet de apă rece.Persoanele cărora le este greu să îl mestece îl pot trece prin mașina de tocat. Poate fi consumat cu puțină miere.

Ce benefice are cura?
Bineînțeles, persoanele care au intoleranță la gluten nu pot ține această cură.
Cura cu grâu încolțit ținută 7-10 zile ajută la remineralizare, revigorare, în timp ce pentru diferite afecțiuni, cura e nevoie să dureze 6-12 luni.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!