Șansa ta e imunitatea!

Foto: Alina Epure, terapeut nutriționist

Șansa ta e imunitatea!

Deocamdată armele noastre de bază în lupta cu coronavirusul sunt apa, săpunul (în toate variantele) și mai ales imunitatea proprie.
Cum ne îngrijim de imunitatea noastră? Iată câteva sfaturi de la nutriționistul Alina Epure!

„Este esențială hidratarea corespunzătoare, cu apă sau ceai neîndulcit și evitarea băuturilor carbogazoase sau îndulcite. Suntem datori să-i oferim organismului nostru echilibru prin consumul zilnic de alimente bogate în vitamine și minerale: fructe și legume, oleaginoase (nuci, migdale, fistic, alune de pădure, caju), semințe (cânepă, susan, in, dovleac), pește de captură, lactate fermentate (iaurt, kefir, sana, brânză) sau leguminoase (linte, mazăre, fasole). În plus, recomand limitarea consumului de ouă și de carne la două porții pe săptămână”.

Nici suplimentele naturale nu sunt de neglijat.

„Recomand Omega 3 cu un conținut ridicat de DHA care hrănește creierul stimulând în mod natural imunitatea, vitamina C, pentru că e un antioxidant puternic și luptă împotriva bacteriilor, accelerând vindecarea, și zincul, de mare folos în a reduce inflamațiile instalate la nivelul mucoasei nazale”, a precizat Alina Epure.

Alina Epure este terapeut nutriționist, cu experiență de 14 ani în biochimie și nutriție medicală și e fondatoarea Nutribalance.

Este important de știut că imunitatea nu este o calitate pe care organismul o poate dobândi de pe o zi pe alta și că nici nu exista alimente sau medicamente care să funcționeze efectiv prin stimularea imunității.

Imunitatea individuală este dobândită în urma meomoriei imunologie a organismului care rezultă din vaccinuri, din bolile care vindecate lasă imunitate pe viață și din experieța imunologică pe care organismul o are ca urmare a propriilor sale experiențe care duc la apariția anticorpilor proprii. Imunitatea depinde de stilul de viață, de alimentație, cârstă și starea generală de sănătate.

Alimentația corecă, hidratarea, mișcarea și somnul sint factorii care ajută la susținerea acestei imunități naturale.

Citeste si:

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!